Internet & Applicaties

Betaal eenvoudig met Paypal.me


Dit onderwerp is erg kort, vergeleken bij de andere onderwerpen. Het onderwerp is namelijk zo briljant simpel dat ik er snel over uitgepraat ben. Waarom heb ik dit niet bedacht?

Met paypal.me kun je heel gemakkelijk geld overmaken naar een ander. Of dat nu vrienden onder elkaar zijn, die elkaar wat verschuldigd zijn. Of dat het is omdat je net iets gekocht hebt. Of gewoon omdat je graag iets terug wilt doen voor nuttige informatie die je net gelezen hebt op een internet site.

Eerst aanmelden


Om als ontvanger van het geld Paypal.me te kunnen gebruiken moet je jezelf eerst bij Paypal aanmelden voor Paypal.me. Log dus eerst in bij Paypal en ga dan naar de instellingen voor Paypal.me. De rest wijst zichzelf.

Paypal.me aanmelden

Alhoewel, er is een ding wat wellicht iets meer uitleg nodig heeft. Bij het aanmelden moet je aangeven of je Paypal.me wilt gebruiken voor onderling betalen tussen vrienden en familie, of dat je het wilt gebruiken voor het verkopen van goederen. Wat is het verschil?
Het verschil is niet meteen heel duidelijk, maar het komt op het volgende neer. Bij het onderling betalen tussen familie en vrienden loopt Paypal geen risico. Daarom kan Paypal dit geheel gratis doen.
Maar als het om het leveren van goederen gaat loopt Paypal het risico dat de betalende partij geld terug vraagt voor de retour zending bijvoorbeeld. In dat geval is het overmaken van het geld niet gratis. De ontvangende partij betaalt dan een kleine vergoeding aan Paypal.
Dus je kunt het beste voor familie en vrienden kiezen. Later kan de betalende partij alsnog kiezen voor de andere optie, indien dit nodig is.

Geld ontvangen


Zodra je jezelf hebt aangemeld heb je een eigen persoonlijke Paypal.me pagina. Die van mij is Paypal.me/sanbergmans. Deze link kun je aan iedereen geven. Je kunt hem in je mails zetten, of op Twitter, of op je website. Of als hij niet te moeilijk is kun je hem ook gewoon mondeling doorgeven aan iemand die jou iets moet of wil betalen.

Geld betalen


Als je op een Paypal.me link klikt kom je op de persoonlijke Paypal.me pagina van de persoon die je iets wil gaan betalen. Het eerste wat je natuurlijk moet doen is controleren of het inderdaad de juiste persoon is, maar dat geldt natuurlijk voor alle betaaldiensten op internet.
Op de persoonlijke Paypal.me pagina van de begunstigde persoon vul je het te betalen bedrag in. Daarna moet je allen nog je Paypal gebruikersnaam en wachtwoord invullen en de betaling is rond.

Dat is alles!


Gemakkelijker kan haast niet. Zowel voor de betalende als ook de ontvangende partij is dit wel heel eenvoudig.