Internet & Applicaties

Gratis Geld


Spoiler alert! Sinterklaas bestaat niet (sorry kindertjes). Gratis geld bestaat ook niet. Je zult er altijd iets voor moeten doen. En hoe minder je er voor over hebt hoe minder je krijgt. Sterker nog, het kan je zelfs geld kosten!

Faucets


Lekkende bitcoin kraan Faucet is het Engelse woord voor kraan. In dit geval zijn het kranen die bitcoin druppeltjes lekken. Het is aan jou om die druppeltjes op te vangen. Het zijn echt maar hele kleine druppeltjes, waardoor het een eeuwigheid duurt eer je een glas vol hebt gedruppeld. Laat staan een emmer of een badkuip.
Maar toch, mij is het in een paar weken al wel gelukt om genoeg bitcoin druppeltjes bij elkaar te sparen om er een paar ijsjes van te kunnen kopen, tegen de huidige bitcoin koers in juni 2017. Je weet nooit wat de bitcoin in de toekomst nog waard wordt, misschien kan ik er over een jaar wel een dikke ijstaart voor kopen. En misschien nog wel veel meer dan dat!
Niet geschoten is altijd mis. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.
Er zit absoluut geen risico aan het gebruik van faucets, behalve dan dat het verslavend kan zijn.

De bitcoin druppeltjes die je spaart heten satoshi’s. Een satoshi is een miljoenste Bitcoin cent. Bij de bitcoin prijs van het moment van schrijven (juni 2017) is dat gelijk aan 25 miljoenste Euro. Die waarde is een beetje moeilijk voor te stellen. Als je er 100.000 van hebt, dan heb je €2,50 bij de koers van juni 2017.

Het idee achter een faucet is dat je eens in de zoveel tijd je satoshi’s kunt claimen. Hoe vaak dat is hangt af van de faucet aanbieder. Ook de hoeveelheid satoshi’s die je per claim kunt krijgen is afhankelijk van de aanbieder. En je kunt je claims meestal pas laten uitkeren wanneer je er meer hebt gespaard dan een gestelde drempelwaarde.
Bij sommige faucets duurt het een eeuwigheid voordat je aan die drempel komt. Ik heb er een aantal geprobeerd en ben over twee faucets redelijk te spreken. De rest die ik geprobeerd heb waren gewoon de moeite niet waard.

De faucets halen hun inkomsten uit reclame die ze tonen en uit aanbevelingscommissies. Meestal is de reclame die ze tonen voor andere bitcoin gerelateerde websites. Dat is een leuke bijkomstigheid, want zo leer je nog andere interessante manieren van geld verdienen aan bitcoins kennen. Maar let op! De meeste reclames komen van websites die alleen maar geld kosten. Zie verderop, bij de piramidespelen.

Bonusbitcoin

Bonus Bitcoin Dit is de beste faucet die ik heb kunnen vinden. Hier kun je elk kwartier gemiddeld ongeveer ter waarde van $0.005 aan satoshi’s claimen. In juli 2017 kreeg je nog zo'n 160 satoshi per keer. In november 2017 waren dat er nog maar zo'n 40. Met de Bitcoinprijs op €11.000 eind 2017 waren dat nog maar 26 satoshi.
Mijn ervaring is dat het moeilijk is om aan het beloofde gemiddelde te komen. Je kunt er gelukkig ook voor kiezen om altijd het gemiddelde uitgekeerd te krijgen. Dan weet je tenminste zeker wat je krijgt.
Het beloofde gemiddelde is echter niet constant. Dat aantal is afhankelijk van de huidige Bitcoin koers en hun reclame inkomsten. Verder krijg je ook nog dagelijks 5% bonus op de satoshi’s die je in de afgelopen 3 dagen verzameld hebt.
Uit laten betalen (Withdraw) kan al vanaf 10.000 satoshi’s. Zodra je boven de uitbetaaldrempel komt kun je handmatig de uitbetaling starten, via Coinpot. Het duurt doorgaans ongeveer 2 dagen voordat je de bitcoins in je wallet gestort krijgt. Bij Coinpot spaar je overigens ook nog eens Coinpot tokens. Voor elke claim krijg je 3 extra tokens gratis. Die kun je dan ook weer laten inwisselen voor satoshi's.
Tip: Spaar ook Dogecoin, Litecoin, Dash en Bitcoin Cash, die kun je ook weer inwisselen voor extra gratis satoshi's.

Het leuke is dat het bedrag wat je bij elkaar gespaard hebt waarschijnlijk alleen maar groter gaat worden als de waarde van de bitcoin blijft stijgen. Ik zou willen dat ik hier een jaar of 2 eerder mee begonnen was, toen ze veel meer satoshi's per keer uitbetaalden omdat toen de bitcoin prijs nog laag was.

Meedoen is simpel. Je meldt je hier aan, en vanaf dat moment kun je elk kwartier een claim doen door eerst een Captcha op te lossen. Als je mee wilt doen heb je nog niet meteen een bitcoin wallet nodig. Die heb je pas nodig als je laat uitbetalen.

Je kunt ook proberen je gespaarde satoshi’s harder te laten groeien door een van de simpele spelletjes te spelen die ze aanbieden. Maar de kans is groot dat je er minder hebt dan waar je mee begonnen bent als je klaar bent met spelen.

Opmerking: De spelregels kunnen wijzigen natuurlijk. De aantallen en waardes die ik hier noem waren die van november 2017. Inmiddels heb ik nu zo'n slordige 0,026 Bitcoins bij elkaar verdiend. Dat is op het moment van schrijven ongeveer €150 waard. En als de waarde van Bitcoin gaat stijgen, wordt dat natuurlijk nog meer. Gratis geld dus! En geheel zonder risico.

Freebitcoin

Free Bitcoin Ook met deze faucet is het mogelijk om wat satoshi’s bij elkaar te sprokkelen. Doorgaans keren ze per claim net iets minder uit dan bij bonusbitcoin. Je kunt hier echter slechts eenmaal per uur een claim doen. Na het oplossen van een Captcha gaat een teller rollen. En afhankelijk van de uitkomst krijg je het standaard bedrag of soms het tienvoudige, of zelfs nog meer.
Ook hier is de hoogte per claim afhankelijk van de huidige koers van de bitcoin. Hoe hoger die is, hoe minder je er krijgt.
De uitbetaaldrempel is bij 30.000 satoshi’s en is dan kosteloos. Het kan echter wel een paar dagen duren eer je betaald krijgt. Je kunt ook automatisch laten uitbetalen. Dat gebeurt dan 's zondags, wanneer je meer dan 30.000 satoshi's gespaard hebt.

Ook bij freebitcoin kun je spelletjes spelen om te proberen je gespaarde satoshi’s te vermeerderen. Doorgaans gaat je dat echter niet lukken natuurlijk. Bij lage inzetten wil je nog wel eens een keer in de plus komen, maar hoe hoger je inzet hoe lager je winkansen lijken te zijn.

Je kunt je aanmelden op deze link. En daarna is het een kwestie van zo vaak mogelijk klikken.

Inmiddels is het me meerdere malen gelukt om 10x het standaard bedrag te draaien. Ik ben de tel al lang kwijt. Het is me ook een keer of 5 gelukt om 100x het standaard bedrag gedraaid te krijgen. Een screenshot van mijn telefoon is daarvan het bewijs.
Ik hoop toch echt nog wel een keer 100.000x de standaard waarde te draaien, dat is met de huidige koers toch zo'n €180!

Eind 2017, met een Bitcoinprijs van €11.000, krijg je nog maar 16 satoshi per keer of zo. Dat schiet dus ook niet echt meer op. Het duurt daarom een eeuwigheid voordat je aan de uitbetaaldrempel bent.
Als ze de spelregels niet een keer wat versoepelen stop ik ermee nadat ik de uitbetaaldrempel bereikt heb.

Kansspelen


Bitcoin casino's Dit is ook een manier om geld te verdienen. Of het allemaal legaal is weet ik niet. En ik weet ook niet of alles even eerlijk gaat. Het algemene nadeel van die spelen is dat je eerst bitcoins moet storten om mee te kunnen spelen. Als je geluk hebt kun je er dus meer uithalen dan je erin gestopt hebt.
Maar ja, zelf ik heb nooit geluk in het spel. Dus ik doe hier niet aan mee. Ik kan daarom geen ervaringen met je delen over de bitcoin kansspelen.

Cloud Mining


Cloud mining farm Als je niet zelf wilt of kunt minen kun je dat natuurlijk ook collectief doen. Samen de hardware kopen, de elektriciteit en de koeling betalen, gezellig. Het idee is dus dat jij bitcoins betaalt, en je krijgt daar een evenredig deel van de mining opbrengsten voor terug.
Ook hier heb ik (gelukkig) geen ervaring mee. Persoonlijk, als ik mining apparatuur zou hebben, zou die apparatuur geld opbrengen, anders is het maar troep lijkt me. Moet ik dan nog meer geld proberen bij elkaar te verzamelen, om nog meer te kunnen minen, waardoor ik een deel van mijn inkomsten af moet geven?
Dit soort bedrijven laten vaak de mooiste foto’s zien van hun mining farms. Prachtig gewoon! Maar ze zeggen niet hoeveel mijn inleg zal opbrengen.

Mijn advies is daarom: blijf weg van cloud mining. Ik ben bang dat je je inleg kwijt bent als je daarin investeert.

Maar ook al heb je een bonafide cloud miner gevonden, dan nog is het financieel niet verantwoord daarin te investeren. Ik heb er ooit eens een gevonden die volgens mij wel te vertrouwen was. Daar heb ik even 2 minuutjes aan zitten rekenen. Als je €1000 ingelegd zou hebben, dan had je na een jaar netto zo'n €300 verdiend. Dit was echter nog maar een schatting, want minen is een soort kansspel en het is onmogelijk van te voren te voorspellen hoe vaak je de jackpot wint. Daarom is het moeilijk uit te rekenen wat de winst zal zijn.
Had je gewoon Bitcoins gekocht van die €1000 dan had je zeer waarschijnlijk meer dan €300 verdiend na een jaar.

Piramide spelen


De Engelse naam van een piramidespel is een Ponzi Scheme. Dat zul je vast wel op internet tegenkomen. In Nederland is het illegaal om een piramidespel op te zetten. Of het illegaal is om er aan mee te doen weet ik niet. Wat ik wel weet is dat het niet heel erg slim is om er geld in te steken. En toch heb ik me laten verleiden om een keer mee te doen, waarover zodadelijk meer.
Het principe van een piramidespel is dat het spel blijft bestaan zolang er meer geld binnenkomt dan dat er uitbetaald wordt. Echter zodra er meer geld uit dreigt te gaan wordt simpelweg de stekker uit het spel getrokken. De website blijft dan doorgaans nog wel een tijdje bestaan om nieuwe slachtoffers te trekken. Maar die krijgen dus niets meer uitbetaald en zijn daarom ook hun inleg kwijt.

Wat al die piramidespelen met elkaar gemeen hebben is dat ze hoge opbrengsten beloven. (Engelse term is HYIP, High Yield Investment Plan, ofwel Hoge Opbrengst Investeringsplan). Meestal keren ze maar een paar weken tot maanden deze opbrengsten uit. Daarna stoppen ze gewoon met uitbetalen.
Ik kan me ook voorstellen dat ze lage opbrengsten braaf uitbetalen om je vertrouwen te wekken. En als het je lukt om succesvol uitbetaald te worden ben je hopelijk geneigd om meer in te gaan leggen. En dan slaan ze toe. Ze incasseren je hogere inleg en je kunt naar je centen fluiten.
Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom ze meestal expliciet in hun voorwaarden opnemen dat je maar een account per persoon mag hebben. Anders hebben ze niet in de gaten dat je veel kleine bedragen inlegt, die ze braaf uitbetalen. Doe dit dan ook beter niet, want in hun voorwaarden staat vaak dat je meteen je geld kwijt bent als ze daar achter komen. En het is nu juist onze bedoeling om dat zo lang mogelijk uit te stellen, toch?

Wat me opvalt is dat al die websites er vaak mee pronken dat ze een goedgekeurde Britse firma zijn. Of ze ook werkelijk bij de getoonde firma’s zijn aangesloten is maar de vraag. En het is ook maar de vraag of zo’n firma ook werkelijk iets betekent. Het kan gewoon een brievenbusfirma zijn. Trots tonen ze doorgaans ook hun certificaten en officiële documenten om zo hun betrouwbaarheid aan te tonen.
Ondanks het feit dat ze claimen een Britse firma te zijn is het Engels wat gebezigd wordt op die websites vaak van erbarmelijke kwaliteit, wat een indicatie kan zijn dat het vaak individuen zijn die uit minder betrouwbare delen van de wereld komen.

Kijk, we hebben nog een positief saldo!

Het komt ook voor dat websites met trots tonen hoeveel geld er ingelegd en opgenomen is. En hoeveel mensen er aangemeld en ingelogd zijn. Je kunt dus zien of ze nog een positief saldo hebben. Maar ja, wie zegt dat die cijfers kloppen?

Er zijn er zelfs bij die je een opbrengst van 700% of meer beloven, in 1 dag! Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. En meestal is het dat dan ook, te mooi om waar te zijn. Je betaalt netjes, wacht een dag waarin je je opbrengst ziet groeien. Maar dan wil je uitbetaald worden. Jammer dan. Je krijgt niets, zelfs je inleg krijg je niet meer terug.

Ben dus gewaarschuwd! Trap er niet in. Ben je echter niet bang om een paar tientjes te verliezen, dan kun je in sommige gevallen een paar centen aan zo’n piramidespel verdienen, als je er maar vroeg bij bent en niet te gretig bent. Hoe jonger het spel is, hoe groter de kans op een positief saldo.

Als je dus een gokje wilt wagen, doe dat dan bij een geloofwaardig piramidespel. Als ze een ongelofelijke opbrengst beloven van bijvoorbeeld 700% per dag dan moet je er van afblijven. Dat zijn met 700% zeker dieven. Maar beloven ze een verdubbeling van je inleg in een maand tijd, dan kan het je mogelijk een beetje geld opleveren.

Bekijk ook zorgvuldig hoe ze aan het geld komen wat ze je beloven. Ja, het principe van een piramidespel is dat ze je uitbetalen van het geld wat anderen, die na jou komen, inleggen. Maar ze kunnen natuurlijk ook wat meer doen. Ze kunnen dat geld proberen te laten groeien door slim te investeren. Of ze kunnen inkomsten hebben uit reclame die ze tonen. Dat kan.

Maar sommige websites kunnen het ook overdrijven. Ze beweren bijvoorbeeld dat ze een fout ontdekt hebben in de blockchain, het bitcoin kasboek, en dat ze verloren bitcoins terug kunnen winnen. Dat is onmogelijk. En al zou het kunnen dan zou ik dat mooi voor mezelf houden. Ik zou zeker geen website gaan opzetten waarmee ik de opbrengsten aan een wildvreemde zou gaan schenken.
Ik heb uit pure nieuwsgierigheid eens verder geklikt op zo’n website. Dan laten ze allerlei toverspreuken voorbijvliegen. En ondertussen zie je je opbrengst groeien. Prachtig! Ze beloven me zomaar 0.2 Bitcoins te schenken, die ze speciaal voor mij op de blockchain gevonden hebben! Geweldig! Maar om die bitcoins te krijgen moest ik wel eerst zelf de miners fee betalen, ik geloof dat dat zo’n 0,003 bitcoins waren. Of ik die even over wilde maken. Ja, ik ben gekke Henkie niet. Trek die fee maar van mijn opbrengst af. Maar die moeite heb ik niet genomen om dat aan hun te vertellen natuurlijk.

Een andere website beweerde dat ze het geld verdienden door miljoenen transacties per seconde uit te voeren op het bitcoin netwerk. Kopen bij de goedkoopste aanbieder en meteen weer verkopen bij de duurste. Als je even verder kijkt dan je neus lang is weet je dat dit onzin is, want het bitcoin netwerk kan momenteel slechts 7 transacties per seconde verwerken, wereldwijd. Hoe kunnen zij dan miljoenen transacties doen?

Kortom als iemand beweert jouw bitcoins in 24 uur met 700% in waarde te kunnen laten stijgen dan is hij of een mafkees, of een dief. Als ik een methode gevonden zou hebben om 1 bitcoin in 24 tijd te laten groeien tot 7 bitcoins, dan mag jij uitrekenen hoeveel ik er na een week zou hebben. Ik zou meteen stoppen met werken. En ik zou er zeker geen tijd insteken om wildvreemden van mijn geweldige idee te laten profiteren.

Kortom: ik heb sterk het vermoeden dat die mensen geen mafkezen zijn, maar gewoon ordinaire dieven.

BTCCLOCK

En toch heb ik me laten verleiden om een keer met zo’n piramidespel mee te doen. Via de reclame op een van de faucet sites kwam ik in aanraking met btcclock.io. Zij beloofden een min of meer geloofwaardige opbrengst van 3.8% per dag. Bij een minimale inleg van 0,005 bitcoins komt dat neer op een opbrengst van 14 satoshi’s per minuut. En die opbrengst zie je dan ook steeds elke minuut oplopen op hun website.
Ik vertrouw zoiets natuurlijk voor geen meter. Maar tot mijn verrassing kon ik ongeveer elke 5 à 6 dagen ⅕ deel van mijn inleg aan opbrengsten incasseren, terwijl de teller braaf door bleef lopen. Na een kleine maand had ik mijn inleg volledig terug gekregen. En die opbrengst staat in mijn wallet, en is dus met zekerheid van mij. Wanneer je je winst op hun website laat staan weet je natuurlijk maar nooit.

Daarna kon ik elke week zo’n 0,0014 bitcoins aan winst over laten schrijven naar mijn wallet. Inmiddels lukt dat niet meer. Mijn inleg hoef ik niet terug, ik heb al meer gekregen dan dat ik betaald heb.

BTCclock

Jammer, het feestje is afgelopen. Het ziet er naar uit dat ze op 25 juli compleet gestopt zijn met uitbetalen.
In totaal heb ik net geen 0.006 BTC verdiend, dat is meer dan een verdubbeling van de 0.005 BTC inleg. Ik vrees dat veel mensen minder geluk gehad hebben.

Ook heb ik een keer de weekopbrengst van btcclock in een andere gloednieuwe HYIP gestopt, bitwave.biz genaamd. Maar die zijn na een week al gestopt met uitbetalen. Ik heb dus nooit een satoshi terug gezien van mijn 0.00125 BTC inleg.
Dus waan je niet te veilig bij jonge HYIP websites. Een eendagsvlieg kan een langer leven hebben dan de websites van deze dieven.

Wanneer je perse van je bitcoins af wilt kan ik je wel een adres geven waar je je bitcoins naar over kunt maken. Ik garandeer je dat je die bitcoins dan ook voor goed echt kwijt bent.

Update:
Maandag 19 juni 2017: Na een kleine 4 weken break-even gedraaid en een kleine winst op kunnen strijken.
Maandag 26 juni 2017: Met succes weer mijn winst kunnen incasseren van BTCclock.
Maandag 3 juli 2017: Yep, het werkt nog steeds.
Maandag 10 juli 2017: Werkt nog steeds, ik zou bijna wensen dat ik meer lef gehad had door meer in te leggen.
Maandag 17 juli 2017: Het blijft werken, voor lage bedragen in ieder geval.
Maandag 24 juli 2017: Het werkt nog steeds. Ik begin er spijt van te krijgen dat ik niet meer heb ingelegd.
Maandag 31 juli 2017: Mijn opnames blijven op Pending staan, ik vrees dat het feestje voorbij is.